Rigtige Mænd Laver Mad

Forsiden ] Tilbage ]

 

Fjerde sæson og fødselsdag.

Så skulle der tages hul på sæson 4. i ®MLM’s historie. Har man bare en lille smule kendskab til ®MLM’s møder ved man også at vi altid begynder med en ”lad-os-diskutere-hvad-vi-skal-ha-at-spise-BAJER”. Peter mødte rettidigt op, men hov…hvad var nu det?? vi manglede Wolle og Alex! Forklaringen var at efter Alex havde hentet Wolle på banegården, og havde i den bedste tvkøkken-stil ”snydt” lidt og i bedste ®MLM-ånd drukket sig halvfulde. De dukkede dog op en times tid senere, og vi var klar til den obligatoriske ”Øl-og-planlægnings-session”.

 

Der var blevet luftet forslag om noget godt gammeldags Dansk mad, og efter lidt parlamenteren var  hovedretten bestemt: Hakkedrenge med bløde løg, brun sovs og kartofler, måske ikke den helt store kulinariske udfordring, men bestemt mad for RIGTIGE MÆND. Forretten blev ”lidt” mere eksotisk: En græsk inspireret tallerken bestående af indbagte rejer, calamares, tzatziki, og flutes. Nu manglede vi kun desserten….den var straks værre.. og dog, da ®MLM jo havde 3 års fødselsdag og vi sidste år fik lagkage var sagen klar: Kagemand!

 

Så var vi klar til en tur i BILKA, men Peter var barnepige for sin datter, og da Tanja ville være hjemme til at overtage hende ved halv fem tiden besluttede vi os for at vente på det. Vi tog en flok ølbajere i lommerne og gik en tur op i Wolles kolonihave kolonihave.jpg (43982 byte) for at se hvordan det stod til der ( efter at  Wolle er flyttet til København er en knæhøj græsplæne stadig en kort græsplæne ).

 

Klokken 16.30 kom Tanja hjem og overtog Kirstine, og vi drog i BILKA for at lege ”nogle-af-de-der-rigtige-irriterende-kunder-der-altid-skal-komme-5-min-i-lukketid”. Dette lykkedes da også så godt, at vi af slagtermesteren samt salgschefen PIC00021.jpg (47867 byte) fik besked på at slukke lyset efter os når vi var færdige. Med indkøbene veloverstået vendte vi næsen mod bjørnevangen, men da klokken jo kun var omkring halv-seks, og spisetiden for ®MLM plejer at være omkring kl.22-23-stykker, kunne vi jo lige nå en tur forbi Holgers kolonihave for at hente løg. PIC00029.jpg (41600 byte) Vi benyttede selvfølgelig lige chancen til at få en enkelt øl, og Alex fik den ”geniale” ide (det syntes hen i hvert fald selv) at forsøge at så et øl-træ ved at begrave nogle tomme ølflasker.PIC00032.jpg (36768 byte)

 

Vel hjemme igen begyndte vi så på madlavningen. Da Peter så ofte før havde vist store talenter inden for bagekunsten, var det naturligt at han stod for kagemanden.PIC00039.jpg (41195 byte)PIC00040.jpg (40008 byte)  Køkkenchefen og Wolle gik i krig med hakkebøfferne, løgene og kartoflerne. PIC00051.jpg (40120 byte) Alex plejer at gøre det som fotograf og borddækker, samt rødvins-vælter, så denne tjans var igen hans.PIC00003.jpg (44605 byte) Alex syntes dog at han lige ville kontrollere Wolle og Holgers madlavning ved at prøvesmage løgene, han syntes dog at de smagte lidt mærkeligt (det var et stykke stearin han selv havde væltet ud af et fyrfadslys). Forretten lavede nærmest sig selv så denne proces kan ses i opskriftsamlingen.

 

Maden blev vanen tro serveret lidt sent, men god mad er værd at vente på. Forretten er som sagt meget nem at lave, men også meget lækker. Hakkebøfferne, ”store og saftige”, som Ida Davidsen ville have sagt, det blev utroligt positivt modtaget,PIC00080.jpg (39944 byte) og da sådan noget rigtig mande mad jo ligger godt i maven, besluttede vi at vente lidt men desserten. Ventetiden gik med hyggesnak samt rødvinsindtagelse, Alex gik vist lidt for kraftigt til rødvinen idet han i hvert fald pludselig blev meget træt.PIC00112.jpg (38909 byte) Så kom kagemanden og kagekonen på bordet, med slik og hele svineriet, og fødselsdagssangen fik Alex til at vågne op igen. Kagemand-og-kone blev selvfølgelig også en kæmpe succes.PIC00117.jpg (39078 byte) Under kagemandsspisningen (M/K) opstod der spontant en lakrids-snørrebånds-spisnings-konkurrence mellem Tanja og Chefkokken, resultatet blev, citat Peter: ”Tanja fik den først i munden, men Holger slugte den først” citat slut. 

  Resten af natten foregik med mere eller mindre filosofiske diskussioner, samt rødvin PIC00068.jpg (40052 byte)(og for Alex’s vedkommende også rødvinsoptørring). På et tidspunkt blev det dog Alex og Chefkokken for meget med de nu meget dybsindige diskussioner, og de bestemt sig for at gense deres bedrifter i lykkehjulet d. 18 maj. Måske var det alkohol-procenten og tidspunktet der spillede lykkehjulsseerne  et puds, men jubelscenerne blev i hvert fald ikke mindre, i takt med antallet af ”genudsendelser”.PIC00005.jpg (35278 byte)jubel.jpg (39229 byte)PIC00010.jpg (41071 byte)PIC00011.jpg (41619 byte)

 

Næste møde er hos Alex lørdag den 6/10, menuen/temaet er endnu ikke fastlagt, men der skal vist nok spilles en ligegyldig fodboldkamp, så mon ikke den blive et af punkterne på dagsordenen?   

Referat af Holger