Rigtige Mænd Laver Mad

 [ Forsiden ]

 

Grill, guld og gråd

Endelig et madmøde! Efter lang tids braklægning har RMLM igen været på banen med et møde hvor temaet er grill-aften. Alle var enige om at mødes klokken 14.00 hos undertegnede, hvor vi i fællesskab skulle fastlægge menuen som på grund af det fantastiske vejr blev en grill-menu. Alex havde allerede om formiddagen været ude med Weberen for der skulle grilles KØD!! Holger var for en gangs skyld fremme i skoene, for han havde anskaffet sig et digitalkamera til RMLM og Wolle blev modtaget med jubel idet han ankom i bil (læs: slatten Golf) ladet fuldstændig op med øl og vin fra Tyskland.

Efter at alle var standsmæssigt ankommet tog vi fat på dagsordenen, hvis første punkt var en nyligt importeret porseguld fra Thisted Bryghus  Prøv den - den smager fantastisk! . Herefter blev der mere roligt i geledderne og vi kunne diskutere dagens menu. Da der var mulighed for friske courgetter, gulerødder, kartofler og krydderurter fra køkkenchefens kolonihave blev foretten grillede courgetter med spændende marinade/fyld (se opskrifterne). Hovedretten blev bestemt som noget kød der skulle ledsages af bagte kartofler med bl.a. pinjekerner. Desserten blev "Irish bananas"!!!

Nå, men vi tog den obligatoriske tur til Bilka hvor maden skulle købes ind og her blev der diskuteret kød! Valget faldt på et par kilo mørt marmoreret oksefilet, der skulle grilles som steg. Alt tilbehør skulle også findes, men da Bilka ikke kunne levere varerne måtte vi jo improvisere på baggrund af vores mangeårige erfaring (nej ikke noget med at erstatte alle de manglende ingredienser med en liter øl...). Det skal lige nævnes at Alex var ude for at "hugge brænde" til grillen, da det stod sløjd til med træet.

Efter Bilka tog vi i kolonihaven,  Nogen skulle jo knokle for føden, mens vi andre fik en kold...! hvor Alex forgæves prøvede at plante både en dåsebajer og en guldøl med et sageligt smil.

Vel tilbage på Sejerskovvej satte vi straks gang i Kasper røghat (grill-starteren) Fut i grillen! og fik kødet over. Det skulle have omkring to timer så der var rigelig tid til at diskutere fremgangsmåden over en øl og det sædvanligeSame procedure as last time . Med jævnlige mellemrum var kokkene (altså IKKE Alex som til gengæld er borddækningsassistent) inde for at klargøre grønsagerne så de var parate til blive grillet eller kogtGrønsager klargøres. Madens tilberedning blev derfor ret velorganiseret, som en grill-aften nu en gang kræver.

Og da grillen ikke gik i stykker (som ovnene hos Alex sidste gang!) blev maden en stor success - kødet var mørt,Uha, det ser godt ud. kartoflerne gode, ingredienserne passede generelt sammen og der var rigelige mængder af øl. Kun Alex blev ved med at pibe noget om at han manglede pulversovs... Kritikken forsvandt i midlertidig med det samme da han fik lidt whisky på sin grillede banan :-). Holger kunne derimod ikke tåle synet af bananerne (noget med kastrationsangst fra barndommen...) så han måtte nøjes med en rigtig Irish coffee.

Resten af aftenen gik med hygge og munter snak iblandet barnegråd, fordi chefkokkens datter manglede sin Holger da hun skulle have læst godnathistorie (måske fordi han har pondus som en vis gul bamse fra DR :-) ). Og knægten havde iøvrigt ikke tænkt sig at sove, når der nu var så mange spændende mennesker nedenunder...Hygge i sensommeren på Sejerskovvej.

Se opskrifterne fra menuen på opskriftsiden.