Rigtige Mænd Laver Mad

Forsiden ] Tilbage ]

RMLM Lammekølle

Ingredienser:

8 personer

2 lammekøller

havsalt, friskkværnet peber

100 g. margarine

2 kg. kartofler

10 fed hvidløg

1 bundt persille

½ l. piskefløde

1 l. hønse bouillion

 

Tænd ovnen og indstil den på 225 grader. Gnid kødet ind i salt og peber, skær 3 fed hvidløg ud i skiver og stik dem ind i køllerne. Smør et ildfast fad med margarinen. Hak persillen og resten af hvidløgen. Opløs hønsebouillionen i en liter vand.

Skær kartoflerne i skiver og læg dem lagvis i fadet. Drys den hakkede persille og hvidløg over kartoflerne. Hæld bouillion og piskefløde over kartoflerne. læg køllen med den flade side opad, ovenpå kartoflerne.

Sæt fadet på ovnristen, på den midterste rille midt i ovnen ved 225 grader i 30 minutter.

Vend køllerne, og skru ned på 160 grader og lad dem stege videre i 1 ½- 1 ¾ time.

Sluk for ovnen og lad køllerne hvile i 10 minutter.

Server evt. kogte grøntsager til.