Rigtige Mænd Laver Mad

Forsiden ] Tilbage ]

 

Kalle Kalkun  

PIC00029.jpg (42038 byte)

9 personer.

Tilberedelse: 5 timer

Ingredienser:

En kalkun 3800 g. (Helst fra Kalundborg og lydende navnet Kalle (Dvs. den kommer når man "kaller")

50 gram smør.

2 liter vand.

FARS:

1,3 kg. fars

5 skiver ristet brød

2 løg

1 bdt. persille

Salt

Peber

1 laurbærblad

Lidt blandede krydderier

 

Tilberedning

Anret kalkunen på en dyb bradepande og forvarm ovnen til 180 grader. Gnid kalkunen ind i salt og peber (også indvendigt).

Tilbered farsen. Skær brødet i tern. Skær løgene i tern og svits dem på panden. Hak persillen. Bland det hele sammen med salt, peber, laurbærblad og lidt tilgængeligt krydderi fra krydderihylden (salvie, muskat). Vælg selv om indmaden skal blandes i farsen eller steges ved siden af på bradepanden. Fyld det hele i kalkunen. Luk den med pinde, så det hele bliver holdt sammen.

Læg kalkunen med brystsiden opad i bradepanden. Fordel smørret over kalkunen. Hæld en liter vand i bradepanden. Lad den stå i ovnen i 4 timer (ca. 1 kg. pr. time). Den skal pensles ofte (15. - 20. minut) med saften i bradepanden. En times tid før den er færdig, hældes en liter vand til i bradepanden. Den skal bruges til sovsen, da der ikke er ret meget fedt på en kalkun, er der heller ikke ret meget fedt i bradepanden, så husk vandet.

Sovsen laves af væden, lidt mel og sovsekulør. Piece of cake.

Skær kalkunen ud efter alle kunstens regler. Anret farsen i skiver på et separat fad. Server kartofler og grøntsager til.

Denne opskrift kan varmt anbefales. Denne kalkun blev simpelthen perfekt.