Rigtige Mænd Laver Mad

Forsiden ] Tilbage ]

Grillmad:

Følgende blev grillet.

  • En cuvettesteg skåret i gode skiver. Marinaden bestod af
    • Olie
    • Rødvinseddike.
    • Spidskommen.
    • Cayennepeber.
    • Tynde skiver frisk hvidløg.
    • Friskhakket samt tørret oregano.
    • Salt og peber.
    • En frisk habañero chilli skåret i skiver. (STÆRK !!!!!)

Kødet blev lagt i marinaden i nogle timer før stegningen.

  • Forkogte kartofler. Marinaden bestod af
    • Olie
    • Lidt hvidvinseddike.
    • Oregano.
    • Frisk purløg.
    • Frisk dild.
    • Salt og peber.

Kartoflerne kom i marinaden i en frysepose så det er let at fordele uden at ødelægge kartoflerne der jo er en del skrøbelige når de er varme og kogte.

  • Overskårne tomater. Hertil pensles den skårne flade med en marinade bestående af
    • Olie.
    • Hvidvinseddike.
    • Frisk persille.
    • Frisk purløg.
    • Salt og peber.
  • Squash i skiver med en marinade som for tomaterne.
  • Champignon på spyd penslet med olie.

 

Mængderne afhænger af temperament og smag, så prøv jer frem. Det eneste der kan spolere maden er for meget cayennepeber, resten skal der ikke spares på – meget af marinaden  kommer jo slet ikke med på grillen, men bliver tilbage i skålen eller posen. Tid på grillen afhænger af kul-type og afstand mellem kul og grillristen, men generelt kan siges at kartoflerne skal have længst tid. De er først færdige når de har en gylden skal, og skal grilles langsomt på øverste indstilling. Kødet skal have ca. et minut på hver side ved stærk varme, hvorefter de steges færdige ved moderat varme. Tomater, champignon og squash skal have moderat varme og på grillen, lidt før kødet.

 

Hertil blev der serveret en pastasalat bestående af

·       Ca. 300g pasta skruer.

·       2 gulerødder skåret i skiver.

·       2 stk. rød peber skåret i tern.

·       Et glas oliven skåret i kvarte.

·       200g frisk smøreost med urter og løg.

·       100g mayonnaise.

·       Et godt bundt klippet purløg.

·       1 spsk friskhakket basilikum.

·       Salt og peber

·       Ca. 1 dl vand til at justere konsistensen så den er lind, næsten flydende.

 

Mens pastaen koger laves dressingen af de resterende ingredienser, hvorefter den afdryppede og afkølede pasta tilføjes og det hele omrøres.

 

Husk at have god tid til at grille. Den største fejl man kan lave er at forkulle maden. Det skal tage mindst lige så lang tid som at lave mad på almindelig vis – tålmodighed betaler sig til fulde.